nieuws

Koolmonoxideslachtoffer (83) Hoogvliet alsnog overleden

Een vrouw die eerder deze week onwel werd na een koolmonoxidelek in een flat in Rotterdam-Hoogvliet, is donderdagavond overleden. Dat zegt woningcorporatie Vestia, de eigenaar van het appartementencomplex.
De vrouw van 83 werd dinsdag ziek en naar het ziekenhuis gebracht. Al snel daarna werd koolmonoxide gemeten en
. Een dag later werd een
toen hij de oorzaak van het lek probeerde te repareren.
Pas na twee dagen werd de bron van de koolmonoxide gevonden in een kapotte rookafvoer. Toen die was gemaakt, konden de bewoners van de flat weer naar huis.
Omwonenden zijn in tranen over de dood van de vrouw. ''Het was een hartstikke lief mens'', klinkt het onder haar buren. ''Het was eigenlijk de liefste buurvrouw.'' Toch maken ze Vestia geen verwijten. ''Het is haar gewoon teveel geworden.''
Donderslag
Ook Vestia reageert geschokt op het overlijden van de vrouw. ''Het is als een donderslag bij ons binnengekomen'', zegt Jaap Koole van de woningcorporatie. ''We zijn er allemaal bijzonder ontdaan van.''
Volgens Koole is geen sprake van nalatigheid. ''We hebben geconstateerd dat de installaties nog maar vier jaar oud zijn en tijdig zijn onderhouden.'' Inmiddels zijn alle achttien appartementen in het gebouw voorzien van koolmonoxidemelders.
De woningcorporatie gaat in Park Vossendijk nog twee torenflats controleren die in dezelfde tijd zijn gebouwd als het appartementencomplex waar de overleden vrouw woonde. Ook daar worden koolmonoxidemelders geplaatst.

Politie

De politie liet vrijdagmiddag weten de zaak te onderzoeken met hulp van de brandweer en een forensisch arts. Uit het onderzoek moet blijken in welke mate het koolmonoxidelek heeft bijgedragen aan de dood van de vrouw.