PODCAST

Podcast Feyenoord: 'Meest vervelende manier om De Klassieker te verliezen, maar dit biedt hoop'

Feyenoord viert de 0-1 in Amsterdam
Feyenoord viert de 0-1 in Amsterdam © Rijnmond
In een nieuwe podcast over Feyenoord blikken we terug op de verloren Klassieker tegen Ajax. In Amsterdam werd het 3-2 terwijl het er lang op leek dat Feyenoord eindelijk weer eens aan het langste eind zou trekken. "Dit is de meest vervelende manier om een Klassieker te verliezen," zegt Dennis van Eersel, één van onze Feyenoord watchers.
"Persoonlijk vind ik dit vervelender dan een duidelijke nederlaag omdat de tegenstander zoveel beter is. Nu doe je jezelf tekort, al nam de druk wel al langere tijd toe. Het spel in het eerste uur biedt hoop voor de toekomst, dat Feyenoord op termijn wel eindelijk een keer kan toeslaan daar."
Ruud van Os is het daar niet helemaal mee eens. "Ik vond de eerste helft ook uitstekend, maar het biedt alleen maar hoop als je deze spelersgroep ook bij elkaar kan houden. En ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Als Feyenoord weer opnieuw moet beginnen heb je niets aan deze wedstrijden."
Ook Sinclair Bischop was in het stadion in Amsterdam om verslag te doen en wijdt de nederlaag aan meerdere factoren. "Natuurlijk gaat Marciano niet vrijuit bij de 1-1 en 2-2. Ik had het weleens willen zien als Bijlow er bij was geweest. Maar ligt het alleen aan hem, natuurlijk niet. Na de wissel van Toornstra kwam Hendrix er in en daarvan zien we ook al langer dat hij weinig toevoegt aan dit Feyenoord. Iedereen moet top zijn als Feyenoord bij Ajax wil winnen. En zij hebben invallers als Brobbey, Klaassen en Tagliafico, terwijl bij Feyenoord Linssen, Hendrix en Pedersen invallen. Dat zegt genoeg."
De mannen spreken ook over de loting tegen Slavia Praag voor de Conference League en geven complimenten aan diverse spelers in de rubriek 'De Feyenoorder van de Week'.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl