GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN

Stemmen moeten opnieuw geteld in Dordrecht, Maassluis, Capelle en op Flakkee

Stemmen tellen (archieffoto)
Stemmen tellen (archieffoto) © Rijnmond
De uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen staat nog niet in alle gemeenten vast. In Dordrecht, Maassluis, Capelle aan den IJssel en op Goeree-Overflakkee wordt een hertelling uitgevoerd. De komende dagen moet meer duidelijkheid komen over de zetelverdeling.
Van 16 stembureaus in Dordrecht worden de stemmen opnieuw geteld. Dat is nodig omdat het aantal ingeleverde stempassen en het aantal uitgebrachte stemmen niet overeenkomt. Dat verschil kan invloed hebben op de verdeling van de restzetels voor de gemeenteraad. De uitslag wordt woensdagavond bekendgemaakt.
De VVD heeft op Goeree-Overflakkee gevraagd om een hertelling. De partij komt drie stemmen tekort voor het winnen van de laatste restzetel. Die ging na de eerste telling naar de SGP. De hertelling is dinsdag. De bekendmaking van de uitslag is om 16:00 uur.
Ook in Maassluis worden de stemmen opnieuw geteld. VSP Maassluis heeft een algehele hertelling, omdat er een minimaal verschil zit in het aantal stemmen voor het verkrijgen van de laatste restzetel. De hertelling is waarschijnlijk woensdag of donderdag afgerond.
Om die zogenaamde restzetel wordt ook in Capelle aan den IJssel gestreden. Het CDA komt vijf stemmen te kort voor het stoeltje in de raad en heeft om hertelling gevraagd. Daardoor worden ook de voorkeurstemmen gecontroleerd. Bij D66 kregen de twee kandidaten Joost Stegeman en Amanda Pennenburg precies hetzelfde aantal stemmen (188). De hertelling in Capelle is maandag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl