nieuws

Elia en Berghuis nog niet honderd procent fit

Eljero Elia en Steven Berghuis zijn zondagmiddag tegen SC Heerenveen hoogstwaarschijnlijk nog niet fit genoeg om in de basis te beginnen. De twee aanvallers van de Rotterdammers zijn wel inzetbaar tegen de nummer drie van de competitie.
Trainer Giovanni van Bronckhorst heeft door de inzetbaarheid van Berghuis en Elia weer vier vleugelaanvallers tot zijn beschikking. ''Ik ben blij dat alle vier de vleugelaanvallers weer inzetbaar zijn'', zegt de coach van de Rotterdammers.
Op Sven van Beek kan Van Bronckhorst voorlopig nog geen beroep doen. De verdediger van Feyenoord was bijna hersteld van een hardnekkige voetblessure, maar hij kreeg vorige week een terugslag. ''Van Beek hoeft niet geopereerd te worden, maar hoe lang het duurt voordat hij pijnvrij is, dat blijft afwachten'', aldus Van Bronckhorst.
Feyenoord is de ongeslagen koploper van de eredivisie. De tegenstander van zondag, Heerenveen, doet het dit seizoen verrassend goed en staat derde in de eredivisie. De coach van Feyenoord is niet verbaasd dat de Friezen dit seizoen zo sterk presteren. ''Ik ben altijd onder de indruk geweest van trainer Jurgen Streppel. Het is niet voor niets dat Heerenveen zo hoog staat op de ranglijst'', zegt Van Bronckhorst.
De Rotterdammers zijn niet alleen sterk bezig in de competitie. Ook in de beker blijft Feyenoord goed presteren. Woensdagavond won het overtuigend met 4-0 van stadgenoot Excelsior. In de achtste finales nemen de Rotterdammers het in de Kuip op tegen ADO Den Haag. Van Bronckhorst is tevreden met deze loting. ''Ik ben blij dat we weer thuisspelen in de volgende bekerronde. Thuiswedstrijden zijn belangrijk voor ons'', aldus Van Bronckhorst.
Feyenoord speelt zondagmiddag om 14:30 uur in de Kuip tegen SC Heerenveen. Deze wedstrijd is uiteraard te volgen via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl