nieuws

Karsdorp: 'Natuurlijk wil ik graag aanvallen'

Rick Karsdorp is een moderne rechtsback, met de nodige aanvallende intenties. Maar ook het defentieve aspect gaat hem steeds beter af, zegt hij zelf tegen RTV Rijnmond.
"Ik vind dat ik verdedigend nu beter sta dan afgelopen seizoen," vertelt Karsdorp. "Natuurlijk wil ik graag aanvallen, zo ben ik ook ingesteld. Maar als het niet kan, dan moet ik mijn verdedigende taken doen en hopen dat die drie momenten wel komen, dat ik er goed overheen kan komen."
Tegen Heerenveen, dat verrassend hoog in de eredivisie, denkt Karsdorp dat hij zijn aanvallende intenties weer kan laten zien. "Wij staan eerste, zij staan derde. Wij spelen thuis, dus dan kom ik ook meer op dan bij een uitduel. Ik schat de kansen wel in dat ik er weer paar keer overheen kan gaan over die rechterkant."
Afgelopen woensdag maakte Eljero Elia zijn rentree in de basis bij Feyenoord, in het bekerduel tegen Excelsior. Voor het eerst scoorde hij, een goede vriend van Karsdorp, op aangeven van zijn maatje. Een bijzonder moment voor beiden: "Je zag het bij het juichen. We waren heel blij en we stopten niet met lachen. In het hotel hadden we dit al afgesproken en als het dan zo uitkomt, dan is dat prachtig. Elia is een jongen met veel kwaliteiten. Het is goed dat hij weer fit is."