nieuws

Fado met Daisy Correia in Live uit Lloyd

De Nederlandse fadozangeres Daisy Correia is vrijdag te gast in Live uit Lloyd. Samen met haar vaste pianist Frank Keijzer geeft ze een staalkaart van haar nieuwe album dat half november zal verschijnen. Een muzikale hommage aan fadogrootheid Amália Rodrigues.
Uma Casa Portuguesa
heet het live eerbetoon. Ze zingt niet alleen fado’s van
Amália
, maar vertelt ook over het leven, het werk, de angsten en de triomfen van een zangeres die zei alleen op het podium te kunnen leven en zich een weg moest banen door een leven vol drama.
Amália Rodrigues (1920-1999) was de koningin van de fado. Dankzij haar klinkt het Portugese levenslied nog steeds door tot in alle uithoeken van de wereld. Wie was deze vrouw achter de schijnwerpers? Waar kwam de pijn vandaan die in haar fado’s nog altijd voort klinkt? Ongetwijfeld zal dit de inspiratie zijn geweest van haar vele succesvolle nummers. In Uma Casa Portuguesa gaat Daisy Correia (30) op zoek naar het antwoord op die vraag.
Daisy Correia heeft na diverse succesvolle theaterprogramma’s zich in het leven van haar inspiratiebronAmália Rodrigues verdiept. Daisy ontdekte dat zij en Amália veel gemeenschappelijks hebben. Amália veranderde de fado door de aloude tradities te doorbreken en nieuwe invloeden toe te laten. Daisy geeft eveneens een persoonlijke invulling aan de fado en zorgt, in navolging van de fadokoningin, voor een hedendaagse verrijking van de fado.
Zaterdag 29 oktober speelt Daisy in Theater Peeriscoop in Gorcum. Voor alle andere data en plaatsen check je haar website.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl