nieuws

Van den Berg: 'De wonderen zijn de wereld niet uit'

ASWH-trainer Jack van den Berg is tevreden dat zijn elftal AZ treft in de achtste finales van de KNVB-beker. ''We wilden dolgraag Feyenoord hebben, maar dat wil iedereen. Uiteindelijk ben ik er redelijk tevreden mee'', aldus Van den Berg.
De coach van ASWH verwacht niet dat zijn team in staat is om te stunten tegen de eredivisieclub uit Alkmaar, maar hij weet dat in voetbal alles mogelijk is. ''Kansen zijn er altijd. De wonderen zijn de wereld niet uit, maar de kans dat je eruit ligt is heel groot'', zegt Van den Berg tegenover RTV Rijnmond.
De club uit de Derde divisie won woensdagavond in de tweede ronde van beker met 3-2 van tweede divisionist Spakenburg. De winst in de beker is niet alleen op sportief gebied een mooi resultaat. Ook financieel is het een meevaller. ''De beker levert inderdaad wat centjes op. Er is deling van de inkomsten in deze bekerronde. Dus we hopen er wat aan over te houden'', aldus de coach van de amateurs.
Drie jaar geleden speelde de club uit Hendrik-Ido-Ambacht in de beker een uitwedstrijd tegen Ajax. Dat duel werd door duizenden enthousiaste ASWH-supporters bezocht. Van den Berg hoopt dat zijn team in Alkmaar ook wordt gesteund door vele toeschouwers. ''Ajax spreekt wel meer aan dan AZ. Ik hoop toch dat veel mensen van ASWH meegaan'', aldus de coach van ASWH.