nieuws

Pastoor: 'Heracles loten scheelt een analyse maken'

Dat Sparta voor de achtste finales van het bekertoernooi tegen Heracles Almelo lootte, komt Alex Pastoor goed uit. Zaterdag spelen de Rotterdammers voor de competitie namelijk ook al tegen Heracles. "Heracles loten scheelt een analyse maken", aldus de trainer van Sparta.
Zaterdag kan hij geen beroep doen op Florian Pinteaux, Roland Bergkamp, Daniël Breedijk, Ryan Sanusi en Paco van Moorsel. Laatstgenoemde heeft een hamstringblessure en onderging deze week een MRI-scan. "Afhankelijk van wat hij voelt gaat Van Moorsel weer beginnen met trainen, maar het is moeilijk om daar een tijd aan vast te plakken."

Floranus geniet van overwinning op neef

In de bekerwedstrijd, die dinsdag met 3-1 gewonnen werd van PSV, kregen de wisselspelers Sherel Floranus en Ivan Calero Ruiz een basisplaats. Naast het goede resultaat was het extra leuk voor Floranus dat hij won van zijn neef Jetro Willems. "Ik zei altijd dat ik beter dan hem zou worden en tegen hem zou willen spelen. Dat is nu gelukt. Hij vond ook dat ik dinsdag goed had gespeeld."
Calero Ruiz begrijpt plaats op bank
Ook voor de Spanjaard Ivan Calero Ruiz was de wedstrijd tegen PSV een meer dan bijzonder duel. Bij de competitiestart tegen Ajax was hij nog basisspeler, maar daarna kwam Calero Ruiz niet meer in het eerste elftal in actie. Na het duel met PSV kreeg de aanvallende middenvelder complimenten van zijn coach. "Tegen Ajax was geen goede wedstrijd van mij. Als je niet goed speelt, verdwijn je uit het team. Dat zijn de regels van het voetbal. Dus ik moest hard werken en het nog beter doen om minuten te maken", zegt de zelfbewuste Calero Ruiz.