nieuws

Tikkie-takkie voetbal voor Zwijndrechtse senioren

Het is een groeiend fenomeen op de voetbalvelden: senioren die de kicksen weer aantrekken. Na het 7 tegen 7 voor 35-plussers is er ook Walking Football, oftewel wandelvoetbal voor 60-plussers. Bij voetbalvereniging Pelikaan in Zwijndrecht werd vrijdag voor het eerst getraind.
De belangrijkste regel van het Walking Football is duidelijk: rennen mag niet. Verder is het veld kleiner en is er geen keeper.
“Het is een beetje tikkie-takkie voetbal”, vertelt speler Paul Brandt. “Maar ik heb het hartstikke naar mijn zin. Buiten zijn, nieuwe mensen leren kennen en een beetje bewegen.”

Bakestein Old Boys

In Hendrik-Ido-Ambacht bestaat al langer een Walking Football-team. Maar verder wordt het in de Drechtsteden nog niet gedaan. “Misschien kunnen we later wel toernooien of zelfs competitie spelen.” Pelikaan-voorzitter en wandelvoetbalspeler Hans Kostense ziet het wel zitten.
“We doen dit samen met ZBC '97 en Groote Lindt, dus de drie clubs van sportpark Bakestein. We noemen onszelf daarom ook De Bakestein Old Boys!”
Het Walking Football wordt ondersteund door de sportcoaches van Vivera, het sportbedrijf van de gemeente Zwijndrecht. Iedere vrijdagochtend om 10 uur wordt er getraind. En het team kan nog spelers gebruiken. “Een team bestaat uit minimaal zeven spelers. We hebben er nu 4, dus we hopen zeker op meer”, aldus sportcoach Maarten Westbroek.