nieuws

Boze huisartsen vertrekken tijdelijk uit Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland
Franciscus Gasthuis & Vlietland
Huisartsen voeren volgende week actie tegen de geplande nachtelijke sluiting van de spoedeisende hulp (SEH) in het Franciscus Vlietland. Uit protest vertrekken de huisartsen drie avonden en nachten uit het Schiedamse ziekenhuis.
De huisartsen uit Schiedam, Vlaardingen en Maassluis ''zijn het zat dat de patiënt de dupe is van het wanbeleid van het ziekenhuisbestuur, terwijl zij zelf als belangrijke zorgpartners van het ziekenhuis nooit zijn gekend in de totstandkoming van deze ingrijpende besluiten.''
Patiënten hoeven niet te vrezen dat ze dagenlang niet naar de huisarts kunnen. De huisartsenpost gaat niet dicht, maar verhuist dinsdag voor drie dagen naar een andere plek in Vlaardingen.
Het Franciscus Vlietland meldde dat de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) per 1 november 's nachts dicht gaat in verband met een gebrek aan personeel. Dat leidde tot veel onrust, onder meer onder de huisartsen.

Sluiting
De huisartsen vinden dat ze onvoldoende zijn betrokken bij de besluitvorming van het ziekenhuis. Ze vrezen dat de nachtelijke sluiting van de SEH grote invloed heeft op de kwaliteit van de zorg die ze kunnen leveren.
De tijdelijke verhuizing van de huisartsenpost is volgens de artsen nog maar het begin. Volgens voorzitter Bram Sprij van bestuur van de Huisartsenkring WSD komt er een 'actietraject' aan, waarmee de artsen duidelijk willen maken dat de SEH moet blijven.
''In de regio Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn bijna 250.000 mensen afhankelijk van een goede bereikbaarheid van de spoedeisende hulp'', aldus Sprij. ''Die zijn de dupe van dit besluit, dat bovendien zonder consultatie van betrokken huisartsen is genomen en opvallend snel wordt doorgevoerd.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl