nieuws

Griezelen tijdens Halloweenspooktocht

Spoken, spinnenwebben en skeletten: je ziet ze deze dagen overal in winkels en etalages. De populariteit van Halloween lijkt elk jaar te groeien, blijkt ook uit de drukbezochte spooktochten. Maar uiteindelijk draait het bij Halloween vooral om één product: de pompoen.
Ronald Roest heeft een kwekerij in pompoenen Vierpolders. Hij kweekt allerlei soorten en maten, maar van de Halloweenpompoen verkoopt hij het meest. "Ze zijn vooral oranje, maar hebben soms ook een andere kleur. Het is vooral de zachte schil die hem het meest geschikt maakt om figuurtjes in te snijden."

Etalages

De kweker heeft 150 pompoenen uitgedeeld aan winkeliers in Brielle, om hun etalages mee te versieren. De Voorstraat is zo een alternatief decor voor de spooktocht die deze vrijdagavond plaatsvindt.
"We zijn ooit klein begonnen met snoep uitdelen, maar in acht jaar tijd is de Halloweentocht uitgegroeid tot een groot evenement waaraan 1500 deelnemers meedoen." aldus Liesbeth Klee van de organisatie. Winkels zijn versierd, deelnemers eng verkleed, de straat spookachtig verlicht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl