nieuws

Rijnmond Staat Stil met Arianne Grootendorst

Arianne Grootendorst uit Rotterdam maakte in 1993 een afschuwelijke nacht door. Zij werd in haar eigen woning in Kralingen verkracht en bijna vermoord.
In het boek
Over de Rand
beschrijft zij op huiveringwekkende wijze hoe de dader toesloeg en haar met een mes stak. "Drie millimeter van de hoofdslagader. Hij schrok van het vele bloed."
Toen de dader op haar zat, zei hij "ken je me"?, voor hij wegliep. Voor Arianne begon daarna samen met de politie een speurtocht naar de man, die zij door zijn vermomming niet goed had kunnen zien, maar die misschien wel een bekende was. "Je gaat mensen verdenken...het kan iemand in je directe omgeving zijn, die je dagelijks ziet."

Profiler

De recherche schakelde zelfs een profiler in, om een beeld te krijgen van de man. "Ik legde zelf ook een dossier aan, over seriemoordenaars. Ik las veel over het onderwerp. Ik wilde begrijpen wat hij had gedaan."
Toen de verkrachter uiteindelijk werd gepakt, wilde Arianne hem ook ontmoeten. "Ik wilde hem zien, om in een andere machtsverhouding te komen. Dat is gelukt. Hij deed mij niets meer."
Arianne Grootendorst(53) beschrijft in Over de Rand hoe zij eerst boos was op de dader en gaandeweg een ander beeld van hem kreeg. "Hij lijdt aan paranoïde schizofrenie. Die man is ziek. Een zielig figuur. Maar ik zal hem nooit vergeven."