nieuws

El-Ghazi uit selectie Ajax gezet

Anwar El-Ghazi
Anwar El-Ghazi
Anwar El-Ghazi is door trainer Peter Bosz uit de selectie van Ajax gezet. Volgens de Amsterdamse club was het gedrag van de aanvaller uit Barendrecht tijdens de middagtraining op vrijdag aanleiding om hem weg te sturen.
El-Ghazi had voor het begin van de oefensessie te horen gekregen dat hij 'op sportieve gronden' geen deel zou uitmaken van de wedstrijdselectie voor de thuiswedstrijd tegen Excelsior. Daarna ging het op het trainingsveld mis tussen Bosz en El-Ghazi.
Na het weekeinde zullen Bosz en El-Ghazi waarschijnlijk een gesprek hebben over de ontstane situatie. El-Ghazi speelde in de jeugd voor BVV Barendrecht, waarna hij door Feyenoord werd overgenomen. Op Varkenoord redde hij het niet, maar via Spartaan '20 en Sparta wist hij alsnog de nationale top te bereiken bij Ajax.
Na een uitstekende start in zijn eerste seizoen bij de eerste selectie van Ajax, raakte hij zijn plek in de basis kwijt door blessures. Na zijn herstel kon hij zijn topvorm niet meer hervinden en dit seizoen is hij vooral veroordeeld tot een plaats op de bank.