nieuws

Elia: 'Niet bang zijn om fouten te maken'

Eljero Elia is terug van een schouderblessure en kijkt met vertrouwen naar de wedstrijd tegen SC Heerenveen. De Feyenoorder vindt dat hij en zijn ploeggenoten niet bang moeten zijn om fouten te maken. "Thuis kunnen wij tegen iedereen domineren, als we maar goed in ons vel zitten."
Toch werd vorig seizoen in eigen huis nog verloren van de Friezen (1-2). "Maar toen hadden ze geluk", vindt Elia. "Wij zitten nu in een hele andere fase en er heerst een andere sfeer binnen de club. Heerenveen is een goed voetballende ploeg en heeft een stabiel elftal. Daarom staan ze denk ik ook zo hoog. Ik vind dat ze goede buitenspelers hebben en een scorende spits. Met Stijn Schaars hebben ze ook nog een ervaren middenvelder, dus ze verrassen me niet. Maar hier thuis mogen we niet verliezen."
Dit seizoen miste Elia al veel duels door een blessure aan zijn schouder. "Ik moet de schade inhalen, want ik heb lang niet gespeeld. Ik heb genoeg energie om meer wedstrijden te spelen", vertelt de buitenspeler die nog wel een pin in zijn schouder heeft. Dat kan het nemen van bijvoorbeeld een inworp bemoeilijken. "Het geneest langzaam en het kan nog een jaar duren. Ik moet er niet te veel snelle bewegingen mee maken, maar in principe kan ik alles."
Feyenoord speelt zondag om 14:30 uur tegen SC Heerenveen. Deze wedstrijd is uiteraard te volgen via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl