nieuws

Amateurvoetbal: Sliedrecht van laatste plek af

Sliedrecht doet goede zaken in de strijd om degradatie uit de hoofdklasse A van de zaterdagamateurs. Door de overwinning op Smitshoek stijgt het van de laatste plaats over die ploeg heen naar de dertiende plek. Sliedrecht laat ook FC Breukelen achter zich dat met 4-2 verloor van koploper Spijkenisse.
In de regioderby die Sliedrecht en Smitshoek tegen elkaar speelden ging het er voor beide ploegen vooral om om uit de degradatiezone te komen. In het stadion van Smitshoek kwam Sliedrecht in de eerste helft op een 2-0 voorsprong door twee goals van Arif Irilmazbilek. In de tweede helft deed Thijs Oomsen nog wat terug met de 2-1 uit een hoekschop, maar het bleek niet genoeg voor Smitshoek.
Koploper Spijkenisse deed goede zaken tegen FC Breukelen door met 4-2 te winnen. Serginio van Axel Dongen was belangrijk voor zijn ploeg met twee doelpunten. RVVH verloor met 1-0 van Achilles Veen en zakt daardoor van de derde naar de zesde plek in de hoofdklasse A.

Tweede Divisie

BVV Barendrecht heeft met 2-1 gewonnen van De Treffers. Door deze overwinning staat Barendrecht nu op de elfde plaats met 14 punten uit 11 wedstrijden. Excelsior Maassluis ging op bezoek bij FC Lienden, maar kwam niet verder dan 1-1. Met een puntje heeft Excelsior Maassluis nu in totaal 18 punten gepakt uit 11 wedstrijden en daarmee staan de Rotterdammers op de vierde plaats in de tweede divisie. Koploper Jong AZ won met 3-0 van VVSB en blijft daarom de lijstaanvoerder in de competitie.

Derde Divisie

ASWH leek op papier een makkelijke wedstrijd te kunnen spelen tegen VVOG. De club uit Hendrik-Ido-Ambacht stond zelf tweede, terwijl VVOG op de zestiende plek was terug te vinden. Maar het was VVOG dat al binnen drie minuten op voorsprong kwam. Dat bleek het begin te zijn van een zware middag voor ASWH. Uiteindelijk verloren de mannen van trainer Jack van de Berg met 5-2. Nick Slotboom en Robbert Olijfveld maakten de goals voor ASWH dat nu derde staat.
SteDoCo deed betere zaken door met 1-0 te winnen van Odin 59. Dat terwijl de ploeg uit Hoornaar zelf veertiende stond en Odin 59 zesde. Remco Buist maakte de enige goal door een indraaiende corner binnen te koppen. SteDoCo stijgt door de winst naar de twaalfde plek.
Net boven SteDoCo staat Capelle. Die ploeg speelde met 0-0 gelijk tegen Quick Boys. Beide ploegen schieten daar weinig mee op en blijven vertoeven in de middenmoot.