nieuws

Sparta speelt met 2-2 gelijk tegen Heracles Almelo

Sparta heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen Heracles Almelo. De Rotterdammers konden in de slotminuut de volle winst pakken, maar Thomas Verhaar miste van elf meter. De Spartanen en de Heraclieden delen de punten: 2-2.
In de eerste helft waren er niet veel kansen. De thuisploeg was na 23 minuten via Lerin Duarte dichtbij de openingstreffer. Maar het afstandsschot van de Rotterdammer werd goed gepakt door keeper Roy Kortsmit. Heracles leek in de 40e minuut op voorsprong te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Vlak voor de thee maakte Zakaria El Azzouzi de openingstreffer. De aanvaller kon van dichtbij op aangeven van Thomas Verhaar de 0-1 binnen tikken.
Na rust kwam Heracles Almelo in de 68e minuut op gelijke hoogte door een treffer van Brahim Darri. Na de 1-1 probeerde Alex Pastoor de wedstrijd weer in handen te krijgen door Loris Brogno in het veld te brengen. Eerst moest Sparta toestaan dat Kuwas in de 81e minuut de thuisploeg op 2-1 zette, maar daarna kon invaller Brogno zijn meerwaarde bewijzen. Hij zette Sparta een minuut na de goal van Heracles alweer op 2-2. In de slotminuut kreeg Sparta dus een strafschop na een overtreding op Stokkers. Thomas Verhaar ging achter de bal staan, maar Heracles-keeper Castro pakte zijn inzet.

Scoreverloop

44' - Zakaria El Azzouzi (0-1)
68' - Brahim Darri (1-1)
81' - Kuwas (2-1)
82' - Loris Brogno (2-2)
Opstelling Sparta: Kortsmit, Dumfries, Breuer, Van Drongelen, Floranus, Dijkstra, Spierings, Dougall, Verhaar, El Azzouzi (83' Stokkers), Goodwin (73' Brogno)