nieuws

Excelsior verliest met 1-0 van Ajax

Excelsior heeft zaterdagavond voor de zesde keer op rij verloren. Ajax was in de Amsterdam ArenA met 1-0 te sterk voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. Hakim Ziyech scoorde voor de Amsterdammers.
In de eerste helft lukte het Ajax niet om tot scoren te komen tegen de kranige Kralingers. Mike van Duinen was vlak voor de thee nog dicht bij de openingstreffer, maar hij vond Ajax-keeper Onana. Pas na rust werd er gescoord. Hakim Ziyech zette de Amsterdammers op voorsprong. De Marokkaan schoot Ajax na 48 minuten op 1-0.
Na een uur spelen kreeg Ajax een penalty van scheidsrechter Danny Makkelie uit Dordrecht. Jurgen Mattheij maakte een lichte overtreding op Kasper Dolberg. Lasse Schöne ging namens Ajax achter de bal staan, maar vond Excelsior-keeper Tom Muyters op zijn weg. Door de misser bleef het nog enigszins een wedstrijd, maar veel had Excelsior niet in de melk te brokkelen.
Trainer Mitchell van der Gaag probeerde met het inbrengen van Elbers, Vermeulen en Hasselbaink nog iets te forceren, maar dat mocht niet baten.

Scoreverloop

48' - Ziyech (1-0)
Opstelling Excelsior: Muyters, Karami, Mattheij, Drost, Owusu; Koolwijk (75' Vermeulen), J. Fortes, Faik (75' Hasselbaink); Fredy (70' Elbers), Van Duinen, Pantic