Wederom gelijkspel Feyenoord in eigen Kuip

Feyenoord heeft wederom puntverlies geleden. Na het gelijke spel tegen Ajax, kwamen de Rotterdammers zondag niet verder dan 2-2 tegen Heerenveen. Omdat Ajax en PSV wel wonnen slinkt de voorsprong nu naar drie en vijf punten.
Heerenveen kwam uitstekend uit de startblokken en kwam na vijf minuten al op voorsprong. Spits Reza rondde een knappe aanval van de Friezen af, waar de verdediging van Feyenoord er niet goed uit zag: 0-1.
Kort daarna hadden de Rotterdammers al meteen op gelijke hoogte moeten komen. Erwin Mulder redde goed op een kopbal van Nicolai Jorgensen en Dirk Kuijt kon de rebound niet verzilveren. Daarna ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker, maar moest het oppassen voor de counters van Heerenveen. Uiteindelijk vond Jens Toornstra aan de rand van het strafschopgebied zijn spits Jorgensen en de Deen bewees dat hij een echte doelpuntenmaker is en schoot de bal beheerst in de verre hoek: 1-1.
In de fase tot aan de rust ging Feyenoord op jacht naar de voorsprong en die kwam er ook. Bilal ontsnapte aan de linkerkant van het veld en werd door Jeremiah St. Juste tegen de grond gewerkt. Dirk Kuijt stond zoals altijd achter de bal, maar oud-Feyenoorder Erwin Mulder stopte zijn inzet. Rick Karsdorp lette daarna als beste op en benutte de rebound, zodat Feyenoord met een voorsprong kon gaan rusten: 2-1.

Gelijkmaker

Na rust werd een rommelige fase afgesloten met een enorme kans voor Bilal, die één op één met Mulder niet rustig bleef en hem tegen de Heerenveen-keeper aanschoot. Heerenveen werd steeds gevaarlijker en zette dat ook om in een doelpunt. Arber Zeneli schoot van een meter of twintig en verschalkte daarmee doelman Brad Jones: 2-2.
Feyenoord reageerde meteen en Jorgensen was dichtbij zijn tweede doelpunt van de middag, maar ook hij vond Mulder op zijn weg. Kort daarna was het opnieuw de Deen die gevaarlijk werd, maar hij schoof hem dit keer net naast het doel.
In het laatste kwartier drukte Feyenoord de bezoekers steeds verder naar achteren. Toch werd Heerenveen nog gevaarlijk via de counter en waren de Rotterdammers erg slordig. Uiteindelijk kregen Feyenoord de bal niet meer achter Erwin Mulder en verloren zij wederom twee punten in de strijd om het kampioenschap.