nieuws

'Gemaskerde man' valt Gorinchemmers aan met fles

Ambulance (archieffoto)
Ambulance (archieffoto)
Drie jongens zijn in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt tijdens een ruzie met een gemaskerde man. Die zou kort daarvoor een groep kinderen hebben achtervolgd in het centrum van Gorinchem.
De slachtoffers verklaarden tegenover de politie dat ze in een café aan de Hoogstraat zaten toen ze kinderen voorbij zagen rennen. Zij waren op de vlucht voor een scheldende man met een zilvergrijs masker.
Toen het trio de man aansprak op zijn gedrag, liep de situatie al snel uit de hand. De gemaskerde dader zou een bierfles stuk hebben geslagen en daarmee hebben uitgehaald. Twee jongens raakten gewond aan hun hoofd, een derde aan zijn hand.
Eerste hulp
De gewonden zijn onderzocht door ambulancepersoneel en later meegenomen naar het ziekenhuis. Volgens een politiewoordvoerster komen zeker twee van de slachtoffers uit Gorinchem. Het gaat om jongens van 18 en 19 jaar oud.
De politie heeft de dader niet meer aangetroffen. Het is nog onduidelijk waarom de man achter kinderen aanrende. Het gaat mogelijk om iemand die het griezelfeest Halloween al te serieus nam.