nieuws

Scheidsrechter (69) belaagd tijdens wedstrijd in Rotterdam

Een 69-jarige scheidsrechter is zaterdag tijdens een voetbalwedstrijd hardhandig tegen de grond gewerkt door de boze vader van een jeugdspeler. Dat gebeurde tijdens het treffen tussen de Rotterdamse clubs Neptunus-Schiebroek en Alexandria '66.
Op amateurbeelden is te zien hoe omstanders proberen de vader te kalmeren op het terrein van Neptunus-Schiebroek. Kort daarvoor duwde de man een scheidsrechter omver. De vrijwilliger raakte niet gewond en doet naar eigen zeggen ook geen aangifte.
"Ik heb het hem nadrukkelijk gevraagd", vertelt jeugdvoorzitter Michel Boerman van Neptunus-Schiebroek. "Als hij letsel had opgelopen had hij het waarschijnlijk wel gedaan, maar nu doet hij het niet."
Straf
Toch kan de agressieve man mogelijk nog een straf tegemoet zien. Alexandria '66 laat weten het voorval te betreuren. De club kijkt naar mogelijkheden om de vader voortaan de toegang tot het complex te ontzeggen.
"De kans dat deze meneer nog welkom is bij ons is klein", vertelt voorzitter Rob de Vries van Alexandria 66. "Deze week gaan we om tafel en nemen we een besluit."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl