nieuws

Tranen van vreugde in strijd om MTV-kaartje

Hoever wil je als fan gaan om een plekje te bemachtigen bij de MTV Europe Music Awards (EMA) in Rotterdam? Duizenden geïnteresseerde jongeren verzamelden zich de afgelopen dagen bij Ahoy om dat te laten zien.
De muziekzender deelde dit weekend EMA-kaartjes uit onder de 'grootste muziekfans'. Die moesten daar natuurlijk wel iets voor doen: tijdens een 'fancasting' moesten de jongeren in een minuut laten zien dat zij de felbegeerde toegangsbewijzen verdienden.
Dat leverde een bonte parade aan jongeren op die zich hadden uitgedost als Lady Gaga of Justin Bieber. Ook lieten veel mensen zich inspireren door het thema Halloween. Er was het nodige nepbloed te zien in de lange wachtrijen in Hal-2. Tussen alle schreeuwerige acts door ging een enkeling ouderwets voor zang en gitaar.
Jongeren konden niet alleen een plek in de zaal winnen, maar ook plaatsen waar ze oog in oog kunnen staan met de beroemdheden die afkomen op de EMA. Op het evenement worden binnenkort prijzen uitgedeeld voor de beste videoclips.
Rode loper
''We geven kaarten weg voor aan de rode loper'', zei Noesjka van der Helm van MTV Benelux. ''Dat is eigenlijk een afgesloten deel. Het is wel heel tof om daar als fan op deze manier bij te kunnen zijn.'' Ook konden plekken op het podium worden bemachtigd.
De lokroep van gratis kaartjes werkte als een magneet op veel jongeren. Ook zondag stonden weer lange rijen buiten Ahoy. Veel geïnteresseerden hadden complete acts voorbereid om de jury te overtuigen. Dat leidde soms tot hysterische vreugde als mensen met een kaartje naar huis konden. En soms zelfs tot vreugdetranen.
Justin Bieber
''Mensen halen echt alles uit de kast voor dat kaartje'', bevestigde Van der Helm. Zo imiteerde een groep meiden een optreden van tieneridool Justin Bieber. ''We hebben precies dezelfde choreografie gedaan als in het echte concert van Justin'', glunderden ze.
De gelukkige winnaars moeten nog even wachten tot ze hun prijs kunnen verzilveren. De EMA worden op 6 november gehouden in Rotterdam. Dan staan onder meer Martin Garrix, Bruno Mars en Zara Larsson op het podium.