LIEFDE

Sprookjeshuwelijk: Rotterdamse yoghurtmaker Hande trouwt met Duitse prins

De Duitse prins Alexander von Mecklenburg en de Turks-Rotterdamse Hande Macit gaan trouwen
De Duitse prins Alexander von Mecklenburg en de Turks-Rotterdamse Hande Macit gaan trouwen © Maikel Coomans
De Duitse prins Alexander van Mecklenburg (30) en de Turks-Rotterdamse Hande Macit (28) gaan in juni in Rotterdam trouwen. In de tabloids, Duitse en Turkse media wordt al lange tijd gespeculeerd waar en wanneer de bruiloft zou zijn.
De Turks-Rotterdamse Hande Macit kwam in 2018 naar Rotterdam om te studeren. Het beviel haar hier zo goed dat ze bleef. Samen met haar broer Kerem begon ze in 2019 het yoghurtmerk Luwia. Ook maakt ze labneh, een soort yoghurt-achtige zachte kaas. De producten maakt ze zelf van verse melk van kinderboerderij de Kooi.
De sprookjesachtige romance met haar droomprins begon in mei 2019. Op het Tulpenbal in het Kurhaus in Scheveningen ontmoette Hande de Duitse Alexander von Mecklenburg, erfgenaam van het Huis Mecklenburg-Strelitz. Het bleek liefde op het eerste gezicht, na een avondje stijldansen sloegen de vonken over.
Ook al is hij een heuse 'royal', Alexander is niet bang om zijn handen vuil te maken. Geregeld staat hij op de boerderij samen met Hande kaas en yoghurt te maken. Eind 2020 maakte het stel bekend verloofd te zijn.
Rotterdamse yoghurtmaker Hande trouwt met Duitse prins

Huwelijk in Rotterdam

Na maandenlange speculaties maakte het stel woensdagochtend op Radio Rijnmond bekend waar hun 'sprookjeshuwelijk' wordt gehouden: gewoon hier in Rotterdam. De exacte locatie blijft nog even geheim, maar de twee lichten alvast een tipje van de sluier op.
"Wij houden van Rotterdam", zegt Hande enthousiast. "We wonen hier nu twee jaar. Ik ben hier gekomen om te studeren en ben gebleven. Ik ben ook echt een Rotterdammer geworden." Haar verloofde deelt de liefde voor de stad, hij is speciaal voor Hande naar Rotterdam is verhuisd.
"Het is geweldig hier. Ik ben heel blij met de tijd die we samen hebben doorgebracht. We konden echt op onszelf focussen zonder de stress van het dagelijkse leven. Hier op de boerderij werken was ook een hele positieve ervaring", zegt Alexander.
Hande kwam naar Rotterdam om te studeren en werd verliefd op de stad
Hande kwam naar Rotterdam om te studeren en werd verliefd op de stad © Privéfoto

Drie feesten

Inmiddels zijn de twee druk in de weer om alles te regelen voor hun bruiloft. "We hebben Aboutaleb nog niet gevraagd", lacht Hande. "We hebben net alle formulieren ingevuld, dus alles is nog heel pril."
Naast het huwelijk in Rotterdam heeft het aanstaande echtpaar nog eens twee feesten gepland. "Eerst houden we de bruiloft voor vrienden en familie. Daarna komt er een grotere viering in Duitsland en later nog een feestje in Turkije omdat mijn oma niet met het vliegtuig kan komen", zegt Hande.
Turks-Rotterdamse Hande Macit en prins Alexander von Mecklenburg gaan trouwen
De Von Mecklenburg's zijn verwant aan de Oranjes, maar Alexander verwacht niet dat koning Willem-Alexander als gast aanwezig zal zijn op het huwelijk. "Ik denk dat hij het te druk heeft", lacht hij. "Hij weet er voor nu ook nog niks vanaf. Jullie zijn de eersten."
De familie Von Mecklenburg met Hande en Alex
De familie Von Mecklenburg met Hande en Alex © Privéfoto

Hertogin

Een prins aan de haak slaan is voor sommige vrouwen misschien een droom, het blauwe bloed van Alexander is voor Hande hooguit een bijzaak. "Ik ken hem als Alexander. Zo heb ik hem ook ontmoet. Dat hij prins is, is een leuk detail, maar het gaat me om hem als persoon. Hij is heel lief."
Voor nu is ze zelf gewoon nog Hande Macit uit Rotterdam en Turkije, maar na haar huwelijk zal ze als eerste Turkse ooit de titel van hertogin dragen. "Dat is wel spannend", geeft ze eerlijk toe. Wat ook spannend is: er is nog geen jurk voor de bruiloft in Nederland. De kleding voor het feest in Turkije en Duitsland is al geregeld, maar voor de ceremonie in Rotterdam moet Hande nog wat jurken gaan passen.
De exacte datum van het huwelijk laat nog even op zich wachten. Tot die tijd blijven Hande en Alexander gewoon de handen uit de mouwen steken op hun geliefde kinderboerderij. Wat Alexander betreft, treedt hij daarmee in de voetstappen van andere royals: "Prins Charles maakt ook zijn eigen boerderijproducten!"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl