DIEREN

Python van 2,5 meter kronkelt door weiland bij Schiedam

De 2,5 meter lange Python
De 2,5 meter lange Python © Iris van Zeijl
In een weiland aan de Harreweg boven Schiedam is woensdagmiddag een tweeënhalve meter lange python gevonden. Een groep wandelaars trof de enorme python in het gras aan, waarna zij de dierenambulance inschakelden.
De vrijwilligers van de dierenambulance kwamen rond 14:45 uur ter plaatse. Er stond toen inmiddels een grote groep mensen om het dier heen, die met stokken probeerden de slang ervan te weerhouden de sloot in te kronkelen en te verdwijnen. "Een heldhaftige dame had de slang zelfs even aan de staart getrokken om hem weer terug het gras in te krijgen", vertelt Iris van Zeijl, coördinator van de Dierenambulance Zuid-Holland Zuid.
Van Zeijl heeft samen met de andere medewerkers van de ambulance de slang meegenomen en een tijdelijk onderdak gegeven. "Dat was nog wel even lastig", legt ze uit. "De opvang voor reptielen was al gesloten, maar een slang van tweeënhalve meter vang je niet zomaar een nachtje ergens op kantoor op." Gelukkig was dat probleem snel opgelost, want de eigenaar van de reptielenopvang kon de slang alsnog komen ophalen. "Daar blijft de slang nu veertien dagen, in afwachting tot de eigenaar zich meldt."

Licht verkouden

De kans dat dat gebeurt, is niet groot, denkt Van Zeijl. "Het is onwaarschijnlijk dat de slang ontsnapt is, daarvoor was de vindplaats te ver van huizen of boerderijen vandaan." Ze denkt zelf dat de kans groter is dat iemand de slang daar bewust heeft achtergelaten. "Het is een goede plek om snel met de auto even te stoppen."
De slang maakt het naar omstandigheden goed, vertelt ze. "Hij had wel wat moeite met ademhalen, waarschijnlijk heeft hij een lichte verkoudheid opgelopen doordat hij zo lang in het gras lag."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl