nieuws

'Je gooit met vuurwerk naar een menigte, hallo!'

De organisatie van de Zombiewalk in Rotterdam vindt het belachelijk dat er geen arrestaties zijn verricht na de incidenten tijdens het evenement afgelopen zaterdag. De Halloweenoptocht door het centrum van de stad werd verstoord door hangjongeren die met vuurwerk gooiden.
Organisator Leen Steen heeft er een flinke kater aan overgehouden: "Aan de reacties op Facebook te zien hebben de bezoekers het heel leuk gevonden, maar voor ons als organisatie was het echt heel klote."
Steen doelt met name op de jongeren die vuurwerk gooiden. Hij vindt het onbegrijpelijk dat er niemand is opgepakt. "Je gooit met vuurwerk naar een menigte. Hallo..! En dan word je alleen weggestuurd?!"

Uitlokking

Steen ziet geen andere mogelijkheid dan het evenement volgend jaar op een andere manier te organiseren. En dat levert een dilemma op. Want volgens Steen betekent meer beveiliging ook kans op uitlokking.
Wat de organisatie waarschijnlijk sowieso gaat doen is een feest op een afgesloten Schouwburgplein. "Dan is dat gewoon ons feestje en als je dat niet leuk vindt, ga je maar ergens anders heen."

Onderzoek

Volgens de politie wil het feit dat er niemand is gearresteerd niet zeggen dat dat ook niet meer gebeurt. Er is nog een onderzoek gaande. De politie verzoekt mensen die beelden hebben gemaakt van de ongeregeldheden om zich te melden.