nieuws

The New Earth Group in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd heeft de radio primeur van het nieuwe werk van de Rotterdamse band The New Earth Group. Het laatste album, getiteld Hurt Really Happy, neemt je in zes songs mee op een duistere muzikale reis door de krochten van de jazz, dub, rock, Afrobeats en psychedelica.
De muziek van
The New Earth Group
kenmerkt zich vooral door de afwisseling van thema’s, melodieën en intense grooves, met roots in een breed spectrum aan muziekstijlen, als jazz, afro, punk rock, funk, fusion en dub. In hun eclectische geluid resoneert 70’s Afro Funk, Dub en fusion, en wordt wel vergeleken met de Afro Beat van Fela Kuti, de Jazzrock van Mahavishnu Orchestra en de Progrock van The Mars Volta. Open gecomponeerd, dan orgastisch, dan weer ingetogen, dromerig en hoekig tegelijk, zo lezen we op Internet.
Volgens frontman en multi-instrumentalist Choca Alcazaba, is het de beste plaat die de band tot nu toe maakte. Optreden doet TNEG nauwelijks dus extra reden om in Live uit Lloyd het nieuwe werk te beluisteren. Met: Friso van Wijck - drums, Jasper den Dulk - percussie, Frank Jonas - gitaar, Jos Hoevenaars - bas en Choca Alcazaba - sax - synth - vibes - vocals.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl