nieuws

Bewoners flat Schiedam dagenlang zonder lift

Ouderen in een appartementencomplex moeten er niet aan denken: een kapotte lift. In een flat in Schiedam duurde het bijna zes dagen voor de lift werd gerepareerd.
Vorige week woensdag weigerde de lift dienst. De bewoners van het complex van zes verdiepingen waren aangewezen op de trap. Pas maandagmiddag slaagden monteurs erin de lift te repareren.

Bovenste etage

"Ik heb er een uur over gedaan om beneden te komen", vertelt bewoner Magda. Ze woont op de bovenste etage. "Ik heb problemen met mijn longen, dus dit is echt heel vervelend."
Adriana is 80 jaar oud en slecht ter been. Ze kan niet met de trap. Even boodschappen doen, is er dus niet meer bij. Adriana reageert fel. "Ik heb wat gejankt."
"De huur verhogen is een makkie, maar een noodvoorziening plaatsen als mensen in de problemen zitten is lastig."

Communicatie

Verhuurder Woonplus Schiedam erkent dat de communicatie met bewoners beter had gekund. De reparatie duurde zo lang omdat een belangrijk onderdeel van de lift moest worden besteld.

Compensatie

Worden de bewoners ook gecompenseerd? "Nee, dat gaan we niet doen", zegt bestuurder Bob Venhuizen van Woonplus Schiedam. "We gaan wel een brief sturen naar de bewoners. Als er behoefte aan is, gaan we ook nog persoonlijk langs bij bewoners."