nieuws

Binnenland wil titel, Rotterdam wil progressie

Binnenland tegen Rotterdam Basketbal is de grote zus tegen het kleine zusje. De club uit Barendrecht speelt al jaren succesvol mee in de eredivisie en de Rotterdamse dames zijn nieuw op het hoogste niveau van Nederland.
Rotterdam Basketbal heeft zich succesvol ingeschreven omdat het hoogste meisjesteam van de club erg talentvol is en er tot dit seizoen geen damesteam was. "De meisjes zouden moesten dus uitwijken naar clubs zoals Binnenland. Dat wilden we nu niet en hebben besloten om het zelf te proberen in de eredivisie", aldus coach Jeanine Tjin-A-Sioe.
Ze wil dit seizoen vooral progressie zien bij haar team dat volgens haar de potentie heeft om een goed eredivisieteam te worden. De doelstelling van Binnenland is een stuk ambitieuzer. Coach Joost van Rangelrooy: "We willen alle prijzen pakken. We hebben wel te maken met veel wisselingen, maar ik denk dat het gezien onze kwaliteiten moet kunnen."
Beide team speelden dit seizoen al twee keer tegen elkaar. De eerste wedstrijd eindigde in 103-61 voor Binnenland en afgelope zaterdag was Binnenland met 85-65 te sterk.
Bekijk de bovenstaande video om meer te zien te zien over de budgetten van beide clubs, het vissen in dezelfde vijver voor speelsters en de opmerkelijke stap van Jantine Kraak.