nieuws

Benefietdiner voor revalidatie sterrenchef el Harouchi

Logo restaurant Solo in Gorinchem
Logo restaurant Solo in Gorinchem
De wereld lachte chefkok Mohamed el Harouchi toe in 2011. Maar na een ernstig autoongeluk dat jaar verdween hij uit de keuken van zijn restaurant Solo in Gorinchem en zit hij thuis. Zijn voormalige collega's organiseren een benefietdiner om el Harouchi verder te laten revalideren.
Komende maand is het vijf jaar geleden dat el Harouchi van de dijk reed in de buurt van zijn restaurant en in coma raakte. Hij kwam weer bij, maar zijn leven als chefkok was voorgoed voorbij.
In een revalidatiecentrum concludeerde artsen dat ze niets meer voor el Harouchi konden doen. Sindsdien woont hij in een aanleunwoning. Solo raakte zijn ster kwijt en moest een paar jaar later de deuren sluiten.
Twee mensen die in Solo met el Harouchi hebben gewerkt willen wat voor hem doen. Het zijn zijn voormalige souschef Gerrit van den Berg en gastvrouw/sommelier Isabella Wildtham.
Inmiddels hebben ze een nieuw restaurant, Ross Lovell in Ridderkerk-Rijsoord. Daar serveren ze op 24 november een 6-gangen diner volgens recepten van el Harouchi. Ook is er een veiling.
Met de opbrengst van het benefietdiner moet el Harouchi kunnen gaan revalideren in een speciale kliniek in Wenen. Van den Berg en Wildtham hebben goede hoop dat de voormalig sterrenkok daar verder zal opknappen. Iemand die ooit vaak in Solo kwam eten en ook een ongeluk kreeg zou in de kliniek zover zijn opgeknapt dat hij weer auto rijdt.
Tijdens het benefietdiner is el Harouchi zelf aanwezig, net als zijn leermeester, de Rotterdamse sterrenkok Cees Helder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl