nieuws

Jury helpt Biesbosch en Haringvliet aan prijs

Natuurgebied de Biesbosch en het Haringvliet hebben samen een wildcard gekregen bij de verkiezing van Mooiste Natuurgebied van Nederland. De deltagebieden vielen buiten de top drie, maar de jury voegde ze toe als vierde winnaar.
Dat betekent dat de Biesbosch en het Haringvliet meedelen in de prijzenpot van maximaal 300.000 euro. Met het geld mogen de beheerders de gebieden toegankelijker en bekender maken.
Er waren dertien natuurgebieden genomineerd door de jury die werd voorgezeten door Pieter van Vollenhoven. Een kleine 90.000 mensen deden mee aan de verkiezing.
Het publiek koos voor het Waddengebied, de Veluwe en de Hollandse Duinen. Daar kwamen de Biesbosch en het Haringvliet dus nog bij.
Van Vollenhoven: "In de delta ontmoeten het zoet en het zout water elkaar. Het is een fantastisch gebied, dat als het ware de verbinding vormt tussen de wadden en het kustgebied."
Naast geld krijgen de winnaars ook een prominente plaats in een landelijke campagne om de Nederlandse natuur aan de man te brengen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl