nieuws

Franssen na gouden plak: 'Deze is heel speciaal'

Juul Franssen noemt haar overwinning op de Grand Slam in Abu Dhabi van afgelopen weekend de mooiste zege in haar carrière. De judoka van Budokan Rotterdam veroverde goud in de klasse tot 63 kilogram. "Deze is heel speciaal voor me", zegt Franssen tegenover RTV Rijnmond.
De 26-jarige Franssen heeft een moeilijke periode achter de rug. Ze hoopt snel haar scheiding af te ronden. "De papieren zijn deze of volgende week getekend. Het is een ontzettend zware tijd geweest en met deze gouden medaille laat ik zien dat ik er sterker ben uit gekomen", vervolgt ze. "Ik ga nu een blijde toekomst tegemoet."

Tokio

Het was niet alleen de eerste keer dat Franssen een Grand Slam wist te winnen, maar ook de eerste keer dat ze in actie kwam zonder coach. Haar coach Mark van der Ham is evenals Franssen zelf niet full time actief op Papendal, waar de judobond is gecentraliseerd. Daardoor mag Van der Ham niet langs de mat zitten bij internationale wedstrijden van de judoka's die hij traint.
Franssen richt haar pijlen op de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Ze is niet van mening dat full time trainen op één locatie voor haar de beste weg is richting de Japanse hoofdstad. "Dan zou ik mijn studie moeten omgooien en afscheid moeten nemen van mijn trainers. Dat noem ik geen topsportkeuze. Die zou ik wel willen maken, maar dan moet dat wel leiden tot een medaille in Tokio."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl