nieuws

Inspectie zet interventieteam in bij verpleeghuizen Careyn

Verpleegzorg
Verpleegzorg
De verpleeghuizen van Careyn krijgen een interventieteam over de vloer om de zorg te verbeteren. Het is de eerste keer dat de inspectie zo'n zware maatregel inzet.
Careyn heeft in onze regio verpleeghuizen in Brielle en Hellevoetsluis. De stichting staat voor de tweede keer op de zwarte lijst van de inspectie. De aanwijzing duurt tot eind april.
Vorige week stapte bestuurder Rob van Dam al op omdat de voorgestelde verbeteringen te weinig hebben opgeleverd. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door Harry Luik.
Naast Careyn staan ook de zorgkoepels Laurens en Humanitas opnieuw op de zwarte lijst. Ze blijven onder verscherpt toezicht staan van de inspectie.
De eerste lijst verscheen afgelopen zomer. Toen stonden er elf zorgorganisaties op. Zes hebben zich inmiddels voldoende verbeterd. Daarnaast zijn er drie nieuw instellingen op de lijst geplaatst.
Staatssecretaris Van Rijn laat weten dat hij blij is dat er vooruitgang is geboekt. "Waar nog verbeteringen nodig zijn, treedt de inspectie handhavend op."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl