nieuws

Hotspot Hutspot en Granny's Finest genomineerd voor vrijwilligersprijs

Hotspot Hutspot krijgt mogelijk vrijwilligersprijs
Hotspot Hutspot krijgt mogelijk vrijwilligersprijs
Drie vrijwilligersprojecten in de regio Rijnmond zijn genomineerd voor een landelijke vrijwilligersprijs. De projecten maken kans op geldprijzen variërend van € 500 tot € 5.000.
Staatssecretaris Van Rijn van VWS maakt op 7 december, op de internationale vrijwilligersdag, de winnaars bekend.
Er zijn drie prijzen voor categorieën: 'landelijk', 'lokaal' en 'vrijwilliger van het jaar'. Een jury oordeelt, maar daarnaast kan iedereen op de site van de organisatie zijn stem uitbrengen op zijn favoriete genomineerde.

De kanshebbers - Hotspot Hutspot

Grote kanshebber is Hotspot Hutspot uit Rotterdam. De straatrestaurants zijn zelfs twee keer genomineerd: in de categorie 'lokaal' en in de categorie 'vrijwilliger van het jaar'.
Bij Hotspot Hutspot verbouwen jongeren en buurtbewoners hun eigen groente. De oogst wordt verwerkt in betaalbare driegangenmenu's. De hotspots zitten in Crooswijk, Heijplaat en Lombardijen.
Khalid Ben Souni maakt ook kans op een prijs. De vrijwilliger van Hotspot Hutspot werkt nu drie jaar bij de straatrestaurants en is volgens de mensen achter het project een onmisbare regelaar.
Souni was eerder drugskoerier; Hutspot Hotspot noemt hem een rolmodel voor tieners.

De kanshebbers - Prachtlint

In Alblasserdam maakt Het Prachtlint kans op een prijs. Het Prachtlint wil een lint van bloemen, planten en bomen realiseren, om te beginnen tussen Alblasserdam en Leerdam. Bij het project zijn 200 vrijwilligers betrokken.

De kanshebbers - Granny's Finest

Granny's Finest uit Rotterdam is genomineerd in de categorie 'landelijk'. Zo'n duizend ouderen maken in handwerkclubs sjaals, sokken en strikken. Op die manier wil de organisatie eenzaamheid tegengaan.
Met de opbrengst van de spullen worden uitjes voor de ouderen georganiseerd.