nieuws

Eerland: 'Misschien komt heel Schiedam wel kijken'

Tafeltennisster Britt Eerland verwacht dinsdagavond met het Nederlandse damesteam een lastige wedstrijd in de EK-kwalificatie tegen Roemenië. ''Het wordt moeilijk om te winnen, maar ik hoop dat het een leuke avond wordt'', aldus Eerland.
De wedstrijd is voor de 22-jarige tafeltennisster uit Schiedam extra bijzonder, omdat de interland in de Schiedamse tafeltennishal van haar oude club Scyedam wordt gespeeld. Ze zal daarom in een stijf uitverkochte hal willen vlammen voor eigen publiek. ''Ik speel haast geen wedstrijden in Nederland. En nu is het gewoon in Schiedam. In mijn stadje, dus we hebben overal gefolderd. Misschien komt heel Schiedam wel kijken'',zegt Eerland lachend.
Eerland, die in actie kwam met de Nederlandse tafeltennissters op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, speelt in haar woonplaats samen met haar landgenoten Li Jie (kopvrouw) en Kim Vermaas tegen het Europese topland.
De wedstrijd tegen Roemenië is de eerste wedstrijd in de poule voor de Nederlandse tafeltennissters in de EK-kwalificatiecyclus. De andere tegenstander in de poulefase is Griekenland. Nederland speelt een uit- en een thuiswedstrijd tegen beide landen in de kwalificatie.
Nederland speelt dinsdagavond om 19:30 in de zaal van Scyedam tegen Roemenië.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl