nieuws

Robb Murphy (GB) in Live uit Lloyd - Act 1250

Robb Murphy is een Noord-Ierse ambachtsman uit Belfast. Een liedjesmaker pur sang. Een bescheiden, wat timide bebaarde bard die onverstoorbaar zijn eigen weg gaat, met een band en een pakket songs. Vocaal zal hij nergens een hoofdprijs winnen maar het breekbare geluid maakt de liedjes intens, eerlijk en oprecht.
Als kind werd hij sterk beïnvloed door muziek. Het begon met een drumstel, gemaakt van de potten en pannen van zijn moeder. Rond zijn 9e jaar kreeg Robb van zijn ouders een keyboard. Niet veel later begon hij ook met het spelen van trompet, kornet, trombone en een paar andere koperinstrumenten.
Nadat zijn broer een gitaar kocht maakte Robb dit zichzelf ook eigen. Vanaf dat moment begon hij ook liedjes en songteksten te schrijven. Ervaringen die hem deden besluiten muziektechnologie te gaan studeren aan de Universiteit van Belfast. Met de band The Minority bracht Robb Murphy een EP vol indie rock grunge uit.
Op zijn soloalbum Take a Stand uit 2012 ontdekte hij zijn poppy kant. Dit werd opgemerkt door BBC die hem uitnodigde voor een livesessie. Het project Tiny Dancer – A song for Lily Mae zorgde voor de eerste nummer 1 hit in Ierland. De opbrengsten van dit nummer zijn bestemd voor onderzoek naar Neuroblastoom, een zeldzame soort kinderkanker. Begin 2015 verscheen zijn tweede album Sleep Tonight en in 2017 moet de opvolger verschijnen. In Live uit Lloyd horen we al wat van het nieuwe materiaal.
In Live uit Lloyd met Robb Murphy, zang, gitaar, mondharmonica - David Bennington, basgitaar - Rick McKee, gitaar en Kevin Carlisle, drums.