FEYENOORD

Podcast Feyenoord: over de 'verwaarloosde' Kuip en mogelijke versterkingen

Het Feyenoord-publiek tijdens de thuiswedstrijd tegen Partizan Belgrado in De Kuip
Het Feyenoord-publiek tijdens de thuiswedstrijd tegen Partizan Belgrado in De Kuip © VK Sportphoto
Geen competitievoetbal voor Feyenoord afgelopen weekend, maar uiteraard wel gewoon een Podcast Feyenoord met Dennis van Eersel, Sinclair Bischop en Frank Stout. De mannen praten onder meer over Gernot Trauner, Feyenoord City en de interesse van Feyenoord in Jørgen Strand Larsen en Kastriot Imeri. "Dat Feyenoord Strand Larsen volgt, oké, maar het is niet zo dat de kans groot is dat hij de nieuwe spits van Feyenoord wordt."
"Er staan veel spelers op de lijst, want Feyenoord moet doorschakelen. Maar Cyriel Dessers kost vier miljoen, ik kan me niet voorstellen dat FC Groningen Strand Larsen voor minder laat gaan. Zij zeggen niet: ga maar voor 2 miljoen euro naar de Kuip", aldus Sinclair Bischop. "Ik begreep dat in Groningen lang het stempel lui op hem geplakt is, maar hij scoort makkelijk en er zit rek in."
In Podcast Feyenoord gaat het ook over Feyenoord City én over de Kuip. Wat gaat er concreet op korte termijn met het huidige stadion gebeuren? Bischop: "Het is een verwaarloosd stadion. Het is prachtig als je eenmaal op je plekje zit, maar ga eens naar de toiletten ofzo, je schrikt je het apelazarus. Wij krijgen ook veel klachten."
"De trajecten Feyenoord City en de huidige Kuip moet je eigenlijk los van elkaar zien", vult Dennis van Eersel aan. "Dit noodzakelijke onderhoud aan je onderkomen moet je hoe dan ook doen. Feyenoord moet iets doen met de Kuip zoals het er nu staat. Ik heb me weleens bij laten praten, wat dat moet kosten. Dan ga je ook al naar zo'n tien à twintig miljoen euro aan kosten. Iedereen is het erover eens dat daar ook geld voor moet komen."

Bellen met Boel

Presentator Frank Stout belt in Podcast Feyenoord ook met Melvin Boel, trainer van Feyenoord onder 18. Hij is met de Feyenoord Academy op bezoek bij Chelsea. "Via Frank Arnesen (voormalig technisch directeur van Chelsea, red.) hebben we de mogelijkheid gekregen om hier een aantal dagen naartoe te gaan. Om te kijken hoe ze dingen hier doen en om daar dingen van op te steken. Als je wilt dat spelers zich iedere dag ontwikkelen en beter worden, moet je dat zelf ook doen."
Wat Boel opsteekt van het bezoek aan de Engelse topclub vertelt hij in onze podcast, die we deze keer als video aanbieden:
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl