nieuws

Slachtoffer overval Bentincklaan ook aangerand

De vrouw die op 11 oktober in haar huis is overvallen aan de Benincklaan in Rotterdam-Noord is door de dader ook aangerand. Dat heeft de politie dinsdag bekend gemaakt in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
De vrouw verwachtte die ochtend een pakketje en deed open nadat er was aangebeld. Een man duwde haar naar binnen en bond haar op haar slaapkamer vast. Hij randde het slachtoffer vervolgens aan en mishandelde haar.
Intussen waren meer, vermoedelijk Oost-Europese daders het huis binnengekomen. Ze gingen er vandoor met bankpassen. De vrouw wist zichzelf naar buiten te slepen en alarm te slaan.
Snel na de overval is op meerdere plekken voor duizenden euro's gepind met de bankpassen. Op camerabeelden uit Rijswijk zijn twee vrouwen te zien die geld opnemen. Ook is er geld uitgegeven in de Bijenkorf in Den Haag.
De politie heeft de beelden van de vrouwen vrijgegeven. In de Bijenkorf is er ook een man bij hen. Zij zijn vermoedelijk niet de overvallers. De politie hoopt hen via de verdachten op de beelden op te sporen.