nieuws

'Concert Harry Potter is gewoon buffelen'

Ze zijn wel wat gewend en het is geen 'hemelbestormende muziek'. Maar Harry Potter in Concert is zeker geen eitje voor de orkestleden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO).
In De Rotterdamse Doelen staat drie dagen op een rij de filmvertoning van Harry Potter and the Philosopher's Stone op het programma met live begeleiding van het RPhO. Het is de Europese première van deze Harry Potter in Concert.
Al eerder voerde het orkest live de muziek uit van de films Lord of the Rings, Gladiator en The Matrix.
Drie muzikanten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, violist Wim Ruitenbeek, slagwerker Ronalde Ent en hoornist Martin van de Merwe vinden de uitvoering van Harry Potter leuk om te doen, maar het is wel buffelen.
"Deze muziek speel je nooit. Het zijn heel veel noten, want het is een lange film. Voor de slagwerkers zijn het 127 blaadjes. Het is hard werken: veel muziek in een korte tijd", zegt slagwerker Ent.
Deel twee van de Harry Potterreeks staat al gepland voor uitvoering in augustus volgend jaar. "Dat is al meteen aan het begin van het seizoen. Dan moeten we in de vakantie doorstuderen." De kaartverkoop van deel twee start op 15 mei 2017.