nieuws

Eerste protestnacht huisartsen Schiedam en Vlaardingen achter de rug

Huisartsen van de post Nieuwe Waterweg Noord hebben in de nacht van dinsdag op woensdag voor het eerst geprotesteerd tegen de tijdelijke sluiting van de spoedeisende hulp in het Franciscus Vlietland in Schiedam.
Volgens de artsen uit Schiedam en Vlaardingen is de nacht rustig verlopen, zonder opvallende incidenten. Zo kwamen er patiënten langs met een arm uit de kom, een heupfractuur en een oogwond.
De artsen hebben voor drie avonden en nachten de huisartsenpost in het Franciscus Vlietland gesloten. Ze helpen mensen nu vanaf een geheime locatie.
Het Franciscus Vlietland maakte eind vorige maand bekend dat de SEH van 21.00 uur tot 08.00 uur dichtgaat, omdat er te weinig personeel is. Mensen uit het Waterweggebied moeten nu naar het Franciscus Gasthuis in Rotterdam als er iets aan de hand is. Die beslissing leidde tot veel onbegrip.
"We hebben het helemaal gehad met de Raad van Bestuur. Dit is niet het eerste incident. De geboortezorg is ook al verdwenen", zegt huisarts Marjan Tenk. "We willen goede basiszorg behouden voor deze regio."