DIEREN

Python die door Schiedams weiland kronkelde overleden, 'dier mogelijk met geweld gedumpt'

De slang in kwestie.
De slang in kwestie. © Privé
De python van 2,5 meter die woensdagmiddag in een weiland boven Schiedam werd gevonden, is overleden. Dat meldt Rob Dumont van de stichting Dierenhulpdienst Nederland in Zwanenburg, waar het dier werd opgevangen. Het dier is mogelijk met geweld gedumpt en als gevolg van die verwondingen overleden.
De Vlaardingse Astrid Solter pakte woensdagmiddag zonder blikken of blozen de python bij de staart in de polder tussen Delft en Schiedam. Ze fietste met een vriendin op de Harreweg toen het oranje-witte reptiel opdook. Zij bleven bij het dier en schakelden de Dierenambulance in. Uiteindelijk werd de slang overgebracht naar de reptielenopvang in Zwanenburg.
Astrid en de slang
Astrid en de slang © Rijnmond
De 2,5 meter grote python is daar meteen nagekeken en zag er volgens Dumont 'best goed' uit. "Hij had wat kleine verwondingen aan de buitenkant, maar niets gaf aan dat hij het niet zou gaan redden." Het dier had al een verkoudheid, maar vanochtend is hij vanuit het niets overleden. "Er lag een plasje bloed en urine, dus dat gaf aan dat er inwendig meer letsel is geweest dan zich liet aanzien."
Dumont vermoedt dat de slang met nogal wat geweld gedumpt is, bijvoorbeeld uit een auto gegooid. Dat levert inwendige schade op die aan de buitenkant niet meteen zichtbaar is. Dat het dier overreden is, acht hij niet waarschijnlijk, omdat er dan aan de buitenkant meer schade zou zijn.
Een eigenaar heeft zich nog altijd niet gemeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl