nieuws

Verkeerd verstuurde mail nekt wethouder Krimpen a/d IJssel

Wethouder stapt op naar kritische mail over de Algerabrug
Wethouder stapt op naar kritische mail over de Algerabrug
Wethouder Gerrit Boudesteijn uit Krimpen aan den IJssel is dinsdag opgestapt. De Leefbaar Krimpen-wethouder kwam onder vuur te liggen nadat hij een e-mail met kritiek op de gemeenteraad per ongeluk verkeerd had verstuurd.
Boudesteijn schreef in de mail dat de gemeenteraad niet meer moest draaien met het standpunt over een nieuwe verbinding tussen Krimpen en Rotterdam. De extra oeververbinding moet naast de Algerabrug komen.
De mail was bedoeld voor de fractievoorzitter van Leefbaar Krimpen, maar Boudesteijn verstuurde de mail per ongeluk naar de hele raad. Die zegde daarna het vertrouwen in de wethouder op.
"Ik voel mij van die zijde met achterdocht en wantrouwen bejegend, zodanig, dat dit zowel een goed functioneren binnen mijn eigen portefeuille in de weg staat, alsook het functioneren van het gehele college onder druk zet", schrijft Boudesteijn in zijn ontslagbrief.
De wethouder legt zijn functie per 10 november neer. De partij van Boudesteijn blijft wel deel uitmaken van het college. Er wordt gekeken of de drie overgebleven wethouders de taken kunnen overnemen.