nieuws

Rotterdam moet parkeergarages voor vele miljoenen opknappen

De gemeente Rotterdam moet zes parkeergarages in de stad opknappen. De garages hebben te kampen met bouwkundige gebreken. Voor de klus moet 16,6 miljoen euro worden opgehoest.
Jan Veuger van Stadsontwikkeling Rotterdam: "Dat is inderdaad een groot bedrag in absolute getaleln maar als je dit vantevoren had ingecalculeerd, dan was het investeringsbedrag hoger geweest."
De garages die onder handen worden genomen zijn onder meer de Veranda bij de Kuip en P+R Beverwaard. Daar zijn onder meer bevestigingselementen verroest.
Ook is de Museumparkgarage, beter bekend als de Blunderputgarage, lek doordat het evenemententerrein erboven intensief wordt gebruikt. De gemeente legt daarom een waterkerende laag aan. Op het terrein worden jaarlijks onder meer Pleinbioscoop en de Parade gehouden.
De spiksplinternieuwe Markthalgarage moet ook onder handen worden genomen. Er moet een noodstroomaggregaat verplaatst worden, omdat de lucht van de dieseltank nu niet goed kan worden afgevoerd.
Verder krijgen de Schouwburgpleingarage en de Sint Jacobsplaats bij de Binnenrotte een opknapbeurt. De gemeente kan de kosten niet uit het reguliere onderhoudsbudget halen, omdat het gaat om onvoorziene kosten.
Oppositiepartij VVD in Rotterdam is nog niet overtuigd van de noodzaak om zoveel miljoen euro uit te geven aan onderhoud. Raadslid Jan-Willem Verheij: "Misschien kan het wel later, misschien zijn er goedkopere oplossingen of is er een andere manier. Dat willen we eerst weten voordat we akkoord kunnen geven op dit voorstel."
Rotterdam zegt dat de problemen zo snel mogelijk moeten worden opgelost, omdat het meer geld zal kosten als het onderhoud wordt uitgesteld.