nieuws

Zo Ben Ik Groot Geworden: Dennis van Eersel

Hij schreeuwt de longen uit zijn lijf bij een Feyenoorddoelpunt en zit tijdens de wedstrijdverslagen niet om een woordje verlegen. Hoe anders was dat vroeger, zegt Dennis van Eersel, toen hij vooral een stil en ingetogen jochie was.
De geboren en getogen Schiedammer komt uit een jongensgezin, met twee broers die een stuk ouder zijn. ´Zij waren een stuk verder, konden altijd meer dan ik. Daar kun je als kind knap onzeker van worden.´

De drang naar een of ander podium, naar een vorm van expressie is er altijd geweest. Dennis speelt toneel en overweegt zelfs om acteur te worden. Uiteindelijk valt de keuze beroep dat betere garantie geeft op een stabiel inkomen: dat van leraar.

Op de PABO rijgt het ene drama zich echter aan het andere. Orde houden in de klas? Het valt hem zwaar. ´Ik kon heel moeilijk boos worden op die kinderen.´

Voor het geven van een presentatie aan de ouders van al die drukteschoppers draait Dennis van Eersel (1983) zijn hand echter niet om. ´Met die gave moet je iets doen´, krijgt hij als tip.

En zo belandt hij na zijn PABO-debacle bij de lokale omroep in Schiedam. Met bibberende stem leest hij er de eerste keer voetbaluitslagen voor.

Als Feyenoord speelt, schalt thuis het onconventionele commentaar van Radio Rijnmond-verslaggever Hans van Vliet uit de transistorradio en beent Dennis op zijn zolderkamertje als een ijsbeer heen en weer. De weg zal lang zijn, beseft hij, maar voor z´n dertigste wil hij ook zoiets bereikt hebben.

Op z'n 22ste is het al zo ver en zit hij samen met Jan-Dirk Stouten voor Radio Rijnmond met een microfoon in de hand langs de lijn bij Feyenoord. Tegenwoordig is Sinclair Bischop zijn vaste compagnon.

"Verslag doen van Feyenoord heeft m'n zelfvertrouwen ook wel een boost gegeven, ja."