nieuws

Zo Ben Ik Groot Geworden: Sinclair Bischop

Bij zijn zoon van twee zit de passie voor de bal er nog niet echt in. Maar zelf was Sinclair Bischop, sportverslaggever en nieuwspresentator van RTV Rijnmond, al jong verslingerd aan voetbal. Misschien, heel misschien, is er zelfs wel een prof aan hem verloren gegaan.
Hij speelde in de hoogste jeugdelftallen van Sparta en Excelsior. Maar ja, er was ook nog zoiets als discipline. Verstek laten gaan bij een training zonder af te bellen? Dat kwam hem nogal eens duur te staan. Teamgenoten van vroeger zijn wel in het betaald voetbal terechtgekomen. "Maar daar ben ik nooit jaloers op geweest."

Vrije Volk
Thuis waren ze met z'n vieren: een moeder, twee zussen en Sinclair als jongste telg. Zijn ouders scheidden toen hij vijf jaar oud was. Sindsdien is zijn vader uit beeld verdwenen.

Journalistiek? Dat vak is hem eigenlijk met de paplepel ingegoten, zegt hij. Zijn moeder was redacteur bij het toenmalige Vrije Volk. En door haar contacten in de mediawereld kwam Sinclair terecht bij de radio: het VARA-jongerenprogramma De Schuurpapier. Met een ploeg jongeren trok hij het land door om brutale vragen te stellen. "Dat vond ik machtig."

Met een diploma van de School voor de Journalistiek op zak kwam hij terecht bij RTV Rijnmond, waar hij alweer achttien jaar werkt. Sinds dit jaar ook in de rol van vaste Feyenoord-watcher, samen met collega Dennis van Eersel.

Voetballen doet hij nog steeds. Maar nu lekker relaxed. "In een bitterballenelftal."