nieuws

"Vier dagen lang vieren we het bestaan van de muziek"

Rotterdam is deze week het podium voor grote nationale en internationale artiesten. Het grootste evenement deze week is de MTV EMA in Ahoy zondag. Maurice Hols, General Manager van MTV/Viacom, voelt "gezonde stress".Wereldwijd kijken meer dan zes miljoen mensen naar de beroemde awardshow, die voor de tweede keer in de havenstad neerstrijkt.
Hols: "Rotterdam is niet zomaar een stad. De combinatie van bruisende jongerencultuur, mooie stad en goede faciliteiten hebben ervoor gezorgd dat we in Rotterdam met zijn allen een heel groot feest gaan geven."

Meer dan de EMA's


De MTV EMA 2016 aanstaande zondag - met artiesten als Kings of Leon, Bruno Mars en OneRepublic - is de grote blikvanger, maar er is deze week meer dan dat. Tijdens de zogenoemde MTV Music Week wordt vier dagen lang het bestaan van muziek gevierd.
De MTV Music Week wordt woensdagavond afgetrapt met een feest in het Rotterdamse poppodium Annabel. Op dit openingsfeest wordt bekendgemaakt wie de award wint voor 'Best Dutch Act'. Onder anderen Ronnie Flex en Broederliefde dingen mee in de strijd om de prijs.
Verschillende Nederlandse artiesten, onder wie Douwe Bob, Nielson en Gers Pardoel, maken komende dagen hun opwachting in aanloop naar zondag.

Social media


Hols: "Je ziet op verschillende locaties verschillende artiesten optreden, en dat zijn dan alleen nog maar de muzikale evenementen."
Naast muziek wordt ook aandacht besteed aan (social) media. Zo worden met jongeren creatieve sessies gehouden over het gebruik van social media en het produceren van content. Het evenement is daarmee duidelijk anders dan vroeger.
"Social media leent zich voor het delen van mooie muzikale momenten. De EMA is een prijs die je krijgt dankzij stemmen van je fans. Bij het stemmen speelt social media een grote rol: het is nu heel toegankelijk om je stem te laten horen", zegt Hols.