nieuws

Rotterdam moet parkeergarages voor vele miljoenen opknappen

© archief
De gemeente Rotterdam moet onverwachts zes parkeergarages in de stad opknappen. De garages hebben te kampen met bouwkundige gebreken. Voor de klus moet 16,6 miljoen euro worden opgehoest.
De garages die onder handen worden genomen zijn onder meer de Veranda bij de Kuip en P+R Beverwaard. Daar zijn onder meer bevestigingselementen verroest.
Ook is de Museumparkgarage, beter bekend als de Blunderputgarage, lek doordat het evenemententerrein erboven intensief wordt gebruikt. De gemeente legt daarom een waterkerende laag aan. Op het terrein worden jaarlijks onder meer Pleinbioscoop en de Parade gehouden.
De spiksplinternieuwe Markthalgarage moet ook al onder handen worden genomen. Er moet een noodstroomaggregaat verplaatst worden, omdat de lucht van de dieseltank nu niet goed kan worden afgevoerd.
Verder krijgen de Schouwburgpleingarage en de Sint Jacobsplaats bij de Binnenrotte een opknapbeurt. De gemeente kan de kosten niet uit het reguliere onderhoudsbudget halen, omdat het gaat om onvoorziene kosten.
Rotterdam zegt dat de problemen zo snel mogelijk moeten worden opgelost, omdat het meer geld zal kosten als het onderhoud wordt uitgesteld.