KORFBAL

PKC verliest van Fortuna in vermoedelijk voorafje voor Ahoy: 'Verkeerde keuzes onder druk'

Richard Kunst in actie tijdens finale in Ahoy
Richard Kunst in actie tijdens finale in Ahoy © Orange Pictures - Martin Hulsman
De korfballers van PKC verloren zaterdag met 22-18 van Fortuna. Een vervelende nederlaag met waarschijnlijk weinig gevolgen. Want beide ploegen steken met kop en schouders boven de andere ploegen in de Korfbal League uit. Normaliter spelen zij wederom de finale in Ahoy, op zaterdag 16 april. "Maar als je ook dan te weinig rebounds pakt en te zwak schiet wordt het wel erg lastig", sprak Richard Kunst na afloop.
Zowel PKC als Fortuna verloor dit seizoen één keer in de reguliere competitie. Al voor de start van de Korfbal League zijn de finalisten van vorig jaar de gedoodverfde kandidaten om wederom de finale te spelen. Daar loopt PKC ook niet voor weg, al zit ergens in het achterhoofd wel het besef dat DVO een finaleplaats kan voorkomen als PKC matig voor de dag komt.
Toch durven Kunst en trainer Wim Scholtmeijer wel vooruit te kijken naar de finale als hen daarnaar wordt gevraagd. Scholtmeijer: "Wij waren vanavond onvoldoende in staat om ons onder de druk uit te spelen. De beslissingen die we vandaag maakten waren gewoon niet zoals het hoort." Volgens Kunst moeten er puntjes op de i worden gezet om in een mogelijke finale kans te maken op de winst: "Druk zetten op de buitenkant is iets wat we meer onder controle moeten krijgen. Zij hebben ook meer aanvallende en verdedigende rebounds gepakt."
In twee lange gesprekken kijken Scholtmeijer en Kunst voorzichtig vooruit naar de finale en wordt er gereflecteerd op afgelopen seizoen. Viel het niveau tegen? Beide mannen hopen dat de Korfbal League wordt ingekrimpt naar acht ploegen. En hoe voorkom je dat de top van de Korfbal Leauge blijft bestaan uit slechts twee ploegen?
Finale hoort in Ahoy
Vorig jaar was de finale van de Korfbal League vanwege corona in een leeg Ahoy in Rotterdam. De jaren ervoor maakte het festijn een uitstapje naar de Ziggo Dome in Amsterdam. Als het aan Kunst en aan het merendeel van de in totaal 100.000 korfballers ligt, zal die finale vanaf nu altijd in Ahoy zijn met veel publiek. "De Ziggo Dome was ook een mooi podium, maar Ahoy is het allermooiste, 100 %. Dat is het altijd al geweest. De sfeer, de ambiance, de traditie...ongekend. We hopen daar in de finale te staan."
De Korfbal Leaguefinale is op zaterdag 16 april in Rotterdam Ahoy. Om 16.00 uur begint de finale.