nieuws

Basisplaats lonkt voor Tapia en Vejinovic

Renato Tapia en Marko Vejinovic zullen naar alle waarschijnlijkheid op het middenveld van Feyenoord starten in het Europa League-duel met Zorya Luhansk. Ook lijkt het aannemelijk dat de middelste linie zal worden versterkt door een zogenaamde valse buitenspeler.
Dat betekent dat Eljero Elia en Steven Berghuis bij het Europese treffen opnieuw op de bank zullen plaatsnemen. Naast Bilal Başaçıkoğlu zal Dirk Kuijt of Jens Toornsta als valse linksbuiten het nieuwe middenveld ondersteunen. ''De invulling op het middenveld is anders dan normaal, maar ik heb vertrouwen want de selectie is breed", viel er uit de mond van trainer Giovanni van Bronckhorst op te tekenen tijdens de persconferentie.
Tapia en Vejinovic vervangen tegen de Oekraïense club Karim El Ahmadi en Tonny Vilhena die in Rotterdam achter zijn gebleven. El Ahmadi kampt met een voetblessure en Vilhena reisde vanwege trieste familie-omstandigheden niet mee naar Odessa.
Feyenoord speelde twee weken geleden ook al tegen Zorya. Toen wonnen de Rotterdammers door een doelpunt van Nicolai Jorgensen met 1-0. ''We hebben in die wedstrijd gezorgd dat Zorya niet uit hun kracht kon spelen. Dat moeten we nu weer doen", aldus Gio.
Ook verdediger Terence Kongolo schoof aan bij de persconferentie. "We hebben thuis gewonnen, maar dat wil niet zeggen dat we ze nu onderschatten. Zorya is een sterke tegenstander en we moeten morgen als team goed zijn om te winnen'', zei de verdediger.