nieuws

Miljoeneninvestering in recreatieschap Rottemeren

Rottemeren (archieffoto)
Rottemeren (archieffoto)
Recreatieschap Rottemeren steekt de komende jaren maximaal 6,2 miljoen euro in het gelijknamige recreatiegebied. Het geld is bedoeld voor tal van projecten die het gebied fraaier of beter bereikbaar moeten maken.
Het grootste bedrag, maximaal 3 miljoen euro, gaat vermoedelijk naar een programma om de oever van de Rotte aantrekkelijker te maken. ''Bijvoorbeeld via een vaarverbeterplan en het ontwikkelen van een fietsroute en aantrekkelijke plekken langs de oever.''
Het is nog niet helemaal zeker dat de geldkraan opengaat voor het oeverplan. Het recreatieschap heeft als voorwaarde dat de gemeente Rotterdam minimaal hetzelfde bedrag uittrekt voor het project.

Lage Bergse Bos

Verder wordt geld uitgetrokken om het Lage Bergse Bos aantrekkelijker te maken: ''De investering van 2,5 miljoen komt euro bovenop het geld dat Rijkswaterstaat besteedt aan de inpassing van de rijksweg en de noodzakelijke herinrichting van het gebied.''
Het recreatieschap steekt ook geld in kleinere projecten. ''Voor de extra fietsverbinding nabij de Kooilaan in Bergschenhoek, voorzieningen voor de watersport en bewegwijzering stelt het bestuur 0,7 miljoen beschikbaar'', aldus een verklaring.
Volgens de organisatie zijn de geldinjecties een vorm van verlicht eigenbelang. De investeringen moeten bijdragen aan de hoeveelheid geld die kan worden verdiend in het gebied en daar gaat uiteindelijk ook het recreatieschap op vooruit.