nieuws

Winterland verhuist naar Schiedam-Noord

De schaatsbaan in Schiedam (Archief)
De schaatsbaan in Schiedam (Archief)
Liefhebbers van schaatsfestijn Winterland Schiedam moeten dit jaar afreizen naar het Bachplein in Groenoord. Het evenement is volgens de organisatoren 'uit zijn jasje gegroeid' op het Stadserf en gaat verhuizen.
Winterland stond volgens de organisatie te dicht tegen de bebouwing aan op de vorige locatie. Dat leidde tot zorgen over de brandveiligheid. Ook nam het aantal bezoekers toe.
De veiligheidsproblemen zouden niet spelen op het Bachplein, waar de afstand tot de bebouwing groter is. Het plein zou daarmee een 'prima alternatief' zijn voor het Stadserf.

Overlast

Omwonenden hoeven volgens de organisatoren niet te vrezen voor parkeeroverlast. Ze beloven dat Winterland zo wordt opgesteld dat het 'vrijwel geen beslag legt op de parkeermogelijkheden'. Ook worden afspraken gemaakt om geluidsoverlast te voorkomen.
Schiedammers die staan te popelen om de schaatsen onder te binden, moeten nog wel even geduld hebben. Het evenement begint op 25 november; iets later dan gepland.
Het Bachplein is vermoedelijk niet de definitieve standplaats van het evenement. De gemeente en de organisatie gaan begin volgend jaar praten over een plek waar Winterland ook de komende jaren kan groeien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl