nieuws

Vriends inzetbaar tegen sc Heerenveen

Sparta kan vrijdagavond in de wedstrijd tegen sc Heerenveen weer beschikken over Bart Vriends. De verdediger van de Kasteelclub is volledig hersteld van zijn schouderblessure.
Trainer Alex Pastoor kan in het duel op Het Kasteel geen beroep doen op de geblesseerden Florian Pinteaux, Paco van Moorsel, Ryan Sanusi, Roland Bergkamp en Daniël Breedijk. Zij waren er in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo (2-2) ook niet bij.
Afgelopen zondag waren Sparta-trainer Pastoor en verdediger Rick van Drongelen bij de wedstrijd tussen Feyenoord en sc Heerenveen in de Kuip. Pastoor was onder de indruk van de Friese nummer vier van de eredivisie. ''Zeker de eerste helft. Het was leuk om naar te kijken. Aanvallend en energiek, dus daar heb ik echt wel van genoten'', aldus de trainer van de nummer negen van de competitie.

SC Heerenveen

Tegenstander sc Heerenveen moet het stellen zonder Joost van Aken. De verdediger heeft nog steeds last van de bovenbeenblessure die hij zondag opliep tijdens het duel met Feyenoord. Trainer Jurgen Streppel kan ook geen beroep doen op Pelle van Amersfoort. De middenvelder is herstellende van een blindedarmoperatie.

Kaars

Sparta heeft volgende week spits Dennis Kaars op de proef. De 28-jarige aanvaller speelt bij de amateurs van De Dijk uit Amsterdam en heeft dit seizoen al negentien keer gescoord in de Derde divisie. Aanvaller Thomas Verhaar maakte hetzelfde mee als Kaars. Hij kwam in 2014 over van de amateurs van VOC. ''Hij komt van hetzelfde niveau waar ik vandaan kwam. Ik heb volgens mij zelfs tegen hem (Kaars, red.) gespeeld'', aldus Verhaar.
Sparta speelde in het jaar dat Verhaar naar de Kasteelclub kwam nog in de Jupiler League. Dit seizoen spelen de Spartanen op het hoogste niveau in Nederland. ''Toen ik hier kwam was het niveau lager dan dat het nu ligt, dus het wordt aanpoten voor hem. Maar ik vind het wel mooi om te zien'', vertelt de aanvaller van Sparta.

Radio Rijnmond

Sparta speelt vrijdagavond om 20:00 uur op Het Kasteel tegen sc Heerenveen. Deze wedstrijd is te volgen via Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl